تاريخ : جمعه بیست و ششم خرداد 1391 | 20:8 | نویسنده : تینــــــا
البته از سوسيس و كالباس هم كه از تفاله هاي گوشت گاو تهيه ميشن هم نبايد غافل شد!!
ديگه باخوردن اين غذا نبايد انتظار داشته باشيم در مسير سير و سلوك و كسب فضائل انساني موفقيتي نصيبمون بشه!!
به قول علامه حسن زاده آملي اول بايد غذا و مزاج رو اصلاح كرد

يه بار ديگه خصوصيات اخلاقي افراد سودايي مزاج كه بالا گفتم رو بخونيد
يكي ديگه از تركيبات غذايي كه باعث افزايش رسوب يا سوداي خون ميشه ،
غذاهاي نمك سود و كنسروها مثل كنسرو يا تن ماهي هستش كه مصرفش ميتونه باعث بروز خصوصيات اخلاقي كه در پُست قبلي گفتم بشه
ماهي دودي و غذاهاي بيات و مونده و غذاهاي فريز شده هم همينطور

بدترين صبحانه براي يه دانشجو ميدونيد چيه؟؟
شده بدون علت هي سر كلاس چرت بزنيد حواستون پرت بشه يا هيچي از صحبتهاي استاد گراميتون،دستگيرتون نشه؟؟
اول از همه برگرديد ببينيد صبحانه چي ميل فرمودين

بدترين صبحانه چايي شيرين +نون وپنير هستش
پنير به خاطر طبع سردي كه داره باعث افزايش بلغم در بدن ميشه و بلغم هم مساويست با كندي ذهن و حواس،رخوت و سستي و خواب آلودگي...
چايي شيرين هم باعث افزايش سودا ميشه كه پستهاي بالا در مورد ش صحبت شد
پس هدف فقط لمبوندن و سير شدن نيست !!
سعي كنيد هميشه پنير رو با گردو مصرف كنيد چرا كه در احاديث اومده پنير و گردو هر كدام اگه جدا مصرف بشن باعث بيماري هستن و اگه با هم مصرف بشن باعث سلامتي و منفعت..
هر چند براي بعضيها حذف كردن چايي از سر سفره صبحانه سخت تر از جان كندنه ولي خوب از ما گفتن!!

حتي بعضيها پنير رو با گوجه فرنگي مصرف ميكنن كه گوجه هم طبعش سرده و باعث تشديد اثر خنگ كنندگي!!پنير ميشه
پس پنير خالي نخوريد
پنير با گوجه فرنگي هم نخوريد
پنير رو با گردو يا فلفل سياه يا زيره سياه هم ميتونيد ميل كنيد..(اگه گردو دم دست نبود)

از چند تا متخصص تغذيه و حتي خوده پزشكا!!سوال كنيد ببينيد چي ميگن!!
ميگن به به!! ماهي سرشار از امگا 3 هستش
چه چه!!ماست هم كه كلسيم داره و دوستدار استخوان!!
پس با هم ميخوريمشون تا حسابي آب بندي بشيم!!
در صورتي كه اصلا اينطور نيست
خيالتون رو از بابت ماست خصوصا ماستهاي كارخونه اي جمع كنم كه همشون قاتل استخوان و مفاصل هستن و كلا بايد از سر سفره غذاتون حذف بشه خصوصا به بچه هاتون كه تو سن رشد هستن اصلا ماست ندين
من يكي كه ماست رو بوسيدم و گذاشتم كنار
منظور از ماست؛ اونيه كه با شير گاوي درست شده باشه كه پونه كوهي خورده باشه و گاوش مرتب تو مراتع گشته و آفتاب گرفته و جفتك زده و واسه خودش كلي دويده!!نه گاوي كه تو طويله پودر خون و يونجه كپك زده خورده!!بعد تو كارخونه به شيرش مصالح ساختماني !! اضافه كردن تا شده ماست!!!
حالا زياد نگران كمبود كلسيم نباشيد
صبر كنيد تا بقيه مطالبو بعدا بگم و اينكه چرا نبايد ماست و ماهي رو با هم خور د

چون طبع ماهي و ماست هردو سرده و اگه باهم خورده بشن باعث تشديد سردي و قنديل بستن!!در بدن ميشه بيماريهاي ناشي از سردي هم شامل روماتيسم و لك و پيس و كندي ذهن و آلزايمر در اثر افزايش سن و...هستش ..و كلا شخصيت بلغمي پيدا ميكننخصوصا افراد مسن بيشتر بايد دقت كنن
ترشيجات و كلا هرچيزي كه در طبيعت مزه ترش داره جزو سرديها هستن پس درست نيست ماهي رو با ترشيجات مصرف كنيم!!

ماهي حتما بايد با ادويه گرم مصرف بشه مثل همون فلفل سياه كه گفتم و روغن زيتون و تره و ريحون و زنجبيل و دارچين...
طبع ماهي پرورشي از ماهي دريا سردتره ...چرا؟
چون دريا نمك داره و نمك هم طبعش گرمه
پس ماهي پرورشي بيشتر به ادويه احتياج داره
ميگن ماهي اينقدر طبعش سرده كه قديما در طب سنتي براي درمان يرقان يا زردي(كه در اثر افزايش صفرا در بدن ايجاد ميشه و صفرا هم خيلي گرمه) به فرد بيمار ماهي هاي ريز زنده ميدادن تا فرد بيمار همينجور زنده زنده قورتش بده
سرماي ماهي گرماي صفرا رو ميگرفت و بدين ترتيب هم صفرا از بدن گرفته ميشد هم ماهيه خام با گرماي صفرا پخته ميشد...(آشپزي تو ي روده ها!!!)

يه حديث از امام رضا ع داريم كه فرمودن ماهي و تخم مرغ هم با هم باعث لك صورت ميشه... علتش اينه كه تخم مرغ هم طبعش سرده البته نه به سرماي ماست ...قولنج يا كوليت رو ده ها و نقرس و بواسير هم در اثر سردي ها ايجاد ميشه
پس افراد مبتلا به اين درد ها بايد بيشتر در خوردن سرديها دقت كنن

تخم مرغ ماشيني هم از نوع محلي سرد تره...

حرف سر "مزاج" هستش
اگه توي استريليزه ترين شرايط كارخانه هم سوسيس كالباس و ماست و ..تهيه بشن ؛دگرگوني در مزاج غذا ايجاد ميشه
سوسيس كالباس به خاطر اينكه گوشت گاو توش قاطي داره و گوشت گاو هم طبق حديثي كه فرستادم كلا مشكل داره
ماست هم طبق گفته خاله يكي از دوستانم كه كارشناس و ناظر يه كارخونه لبنياتي معتبر در سطح كشور هستش ؛گفته كه چيا به ماست اضافه ميكنن حالا بماند نمي خوايم نون كارخونه دارها رو آجر كنيم..
خوب ديگه صنعتي شدن زندگي تو كلان شهرها ،پرداختن به اين مسائل رو مشكل كرده
ولي همش راه حل داره
به جاي ماست ميتونيد روزي 10 تا بادام درختي ميل كنيد تا كاملا كلسيم بدنتون تامين بشه
تو تاپيك پوكي استخوان جايگزين هاي ماست رو گذاشتم

خيار شور و سيب زميني و گوجه همگي طبع سردي دارن واگه با هم مصرف بشن بلغم زا هستن بهتره بهشون ادويه مثل آويشن شيرازي، فلفل سياه، زيره يا روغن زيتون و پياز اضافه كنيد(حالا هركدوم رو كه داشتين) تا مزاجشون تعديل بشه و از سرديشون كاسته بشه ...

يا مثلا افسردگي كه در اثر سودايي شدنه خون ايجاد ميشه و حاصلش توهم و خيال پردازي و افكار منفي وفكراي جورواجور وكابوس هاي شبانه و اينكه هي خواب ميبينن دارن از بلندي پرت ميشن يكي هي داره دنبالشون ميكنه هي تو خواب از چيزي وحشت دارن و.... هستش Tروانپزشكا با دادن داروهاي ارامبخش در واقع بر شدت برودت مزاج اضافه ميكنن و نه تنها افسردگي ريشه كن نميشه بلكه مريضه بيچاره به دارو معتاد ميشه و تا دارو رو ول كنه مجدد دچار مشكل ميشه(آخه اينم شد درمان؟؟)
درمان يعني ريشه كن كردنه بيماري ...به ذهنه كي ميرسه كه مثلا به اين مريض افسرده بگه:برنج نخور عدس نخور سالاد نخور فلان دم كرده رو بخور فلان ادويه رو بخور يا مثلا تا 40 شب 7 تا زيتون بخور تا خوب شي؟؟
ميبينيد چطور غذا شخصيت سازه؟؟
البته مزاج فقط به غذايي كه ميخوريم نيست ...مصالح ساختماني خانه اي كه درش زندگي ميكنيم منطقه جغرافيايي تكلم و حرفهاي روزمره محيط كار و شغل حتي رنگ لباسايي كه ميپوشيم همگي در تنظيم و تغيير مزاجمون موثر هستن
مثلا آب اصفهان نسبت به آب تهرون! طبع سردتري داره و آدماي اصفهان نسبت به تهران نجوش تر و سرد ترهستن
حالا لطفا به كسي برنخوره! داريم مثال ميزنيما
يا منطقه اي كه آب شهرش از رودخانه اي تامين ميشه كه آب اون رودخانه خروشان و پر تحركه..اين آب روي شخصيت اثر ميذاره و آدم رو فرز و تيز و باهوش ميكنه
يا
مثلا گچ مزاج سرد داره و براي افراد روماتيسمي و بلغمي اصلا مناسب نيست كه ديوارهاي خونه شون از گچ پوشيده بشه خصوصا در فصلهاي مرطوبه سال توي اين خونه ها حالشون بدتر ميشه...

اجزاي زرشك پلو با مرغ رو بررسي ميكنيم و طبع هر جزء رو هم به خاطر مي سپاريم:

زرشك== طبع سرد
مرغ خصوصا مرغ ماشيني ==سرد
برنج == سرد و سودا زا
روغن مايع == سرد
سيب زميني == بسيار سرد

اگر سر سفره ماست و دوغ و نوشابه باشه === همگي بالاتفاق سرد هستن
سالاد هم كه جزء لاينفك سفره هست خصوصا اگه مهمان داشته باشيم و اجزاي سالاد:
كاهو == سرد
خيار == سرد
گوجه == سرد
سس مايونز == سرد
آب ليمو == سرد
پياز == بنا به قولي سر و به قولي گرم ..اما بيشترا ميگن كه سرد و سودا زاست.
يه پارچ آب يخ هم وسط سفره قبل بعد يا وسط غذا يه ليوان پر آب هم ميل مي كنن به قول بعضيا" راه گلومون واشه" ...اينم كه سرد ه..
فكرشو بكنين ميشه از پاي همچين سفره اي بلند شد؟؟
همونجا كنار سفره همگي تلپ ميشن
صاحب خونه بيچاره مجبوره ظرفا رو بشوره بقيه مهمونا همگي خرّ و پفشون رفته هوا
اگه اين وسط يه دانشجويي باشه كه فرجه امتحان رو ميگذرونه حتما دچار كندي ذهن و رخوت ميشه..اگه مادربزرگي باشه حتما درد آرتروز و مفاصلش بدتر ميشه ..اگه كسي اين وسط بواسير داشت ( اين غذاها هم اكثرا يبوست زا هستن) دردش اوج ميگيره..
ممكنه آدماي گرم مزاج اين وسط زياد اذيت نشن اما بالاخره يه سيخي بهشون ميزنه..

باقالي پلو با ماهي هم همينطور
باقالي شديدا سرده نميدونم اين داستان صحت داره يا نه اما يكي از همكارام ميگفت قديما يه ادم خيلي خنگي بود به اسم باقِل!! چون باقالي بلغم زاست و باعث كندي ذهن ميشه براي همين اين شده اسمش!!!!
البته اين به اين معني نيست كه باقالي نخوريم بلكه مصلح طبع باقالي يعني "گلپر" رو اگه روش بريزيم سرديش كم ميشه
والبته بايد ماهي رو با شويد پلو ميل كنيد بهتره يه چند تا حبه سير هم كنار ماهي باشه تا از سرديش كاسته بشه

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سر سفره اي كه زرشك پلو با مرغ داريم بهتره به جاي سالاد سبزيجات معطر بذاريم(چون سبزي خوردن طبع گرم داره)..به جاي ماست ،زيتون و ادويه بذاريم
به برنج هم حتما زعفران بزنيم
پارچ آب و دوغ و نوشابه رو هم از سر سفره برداريم
مرغ يا سيب زميني رو داخل روغن حيواني سرخ كنيم
چون روغن حيواني طبع گرمي داره


ويژگي افراد سرد مزاج

اين آدما معمولا فصل زمستان رودوست ندارن اكثر اوقات زمستونا كسل و بي رمق هستن و از درد بدن شاكي!
خانمها نسبت به آقايون سرد مزاج تر هستن براي همين درد مفاصل در زمستون براشون تشديد ميشه
با خوردن غذاهاي سردي احساس نفخ و سرما ميكنن به قولي سردي ها بهشون نميسازه مثلا هندوانه ،خيار، گوجه فرنگي و.. كه ميخورن سرديشون ميشه خودشون ميتن ميگن كه مثلا خربزه رو به هندوانه ترجيه ميدن
ميگن كه با خوردن سالاد اذيت ميشن يا با خوردن ماهي اذيت ميشن و سرديشون ميشه
با خوردن غذاي گرم مثل گردو ،خربزه، عسل،خرما و ادويه جات اذيت نميشن اتفاقا اينا بهشون ميسازه
وقتي هوا گرم باشه هم حالشون بهتره تابستونا از گرماي هوا زياد اذيت نميشن

ويژگي افراد گرم مزاج

تابستونا قاط ميزنن به قولي خيلي گرمايي هستن هميشه خيس عرق هستن و كلافه
تحمل لباس گرم و كلفت رو ندارن يه وقتي كه همه دارن از سرما ميلرزن و كاپشن و ژاكت مي پوشن ،اين ادمه گرم مزاج با يه بلوز نازك ميگرده از سرماي زمستان زياد اذيت نميشه
با خوردن خيار اذيت نميشه ميتونه چند تا خيار رو بخوره بدون اينكه سرديش بشه
اما ادم سر مزاج كمتر به خيار تمايل نشون ميده
ادم گرم مزاج با خوردن گردو عسل خرما خربزه دچار كهير و جوش در بدن ميشه يا ممكنه دهنش آفت بزنه

در مورد دستاتون يخ ميكنه ولي به سردي علاقه دارين:
يخ كردن و سردي انتهاي دست و پا و نوك بيني به خاطر كم بودن صفرا در خون هست چون صفرا به جريان خون تيزي و حدت ميده تا به عروق باريك انتهاي دست و پا برسه ...وقتي صفرا كم باشه خون خوبي به انگشتا نميرسه و در نتيجه دست و پا يخ ميكنن خصوصا اگه رگهاي پشت دست و پاهاتون خوابيده و ظريف باشه و برجسته نباشه بيشتر بهتون خواهد آمد! كه سرد مزاج باشين ...به اين سوالاهم جواب بدين:
خوابتون سبكه يا سنگين؟
زود عصباني ميشيد يا دير؟
اگه عصباني شدين زود پشيمون ميشين يا اينكه ناراحتي رو مدت طولاني به دل ميگيريد؟
اگر كسي بهتون بدي كرد زياد به يادتون مياد و خودخوري ميكنيد؟يا فراموش ميكنيد؟
زود خسته ميشيد يا طاقت كاريتون زياده؟
وضعيت اشتها؟زود سير ميشيد يا نه؟
هر چي دم دست باشه ميخوريد يعني ريزه خواري زياد داريدو هميشه سر يخچالين يا نه !حساب و كتاب دارين؟ اگه هم پيش مياد ميتونيد سبد سبد ميوه ميل كنيد؟
البته لاغري و چاقي هم در تشخيص مزاج لازمه ...خواستيد بگيد
خيلي به مقررات احترام ميذاريد ؟ريزبين و نكته سنجيد و به هر چيز گير ميدين؟زود دوست ميشين و خيلي اجتماعي هستين يا محتاطانه عمل ميكنيد؟
جسوريد يا موقع حرف زدن در جمع دست و پاتون ميلرزه؟اضطراب فكر و خيال ترس و دلهره الكي؟؟...

لطفا روراست جواب بدين تا مزاجتون رو درست تشخيص بدم! البته تا حدودي ميشه به تشخيص نزديك شد...چون معاينه كه نميشه كرد مثلا اندازه سر ..شانه ها ..فرم موهاي سر ...چهره و سايز اجزاي چهره...وخيلي چيزاي ديگه ..حالا

وقتي كسي سرد مزاجه نميشه از خوردن سرديها محرومش كرد ...بخوره !منتها به همراه گرمي ها مزاج رو اصلاح كنه اتفاقا كارش درسته...منتها هر سردي يه مصلحي داره اينطور نيست به ازاي هر سردي زنجبيل بخوريم چون زنجبيل به شدت گرم و خشكه و در دراز مدت ممكنه اذيت كنه مصلح سرديها رو هم داخل اين تاپيك تا حالا چند تاشو گفتم به اميد خدا كاملترش ميكنيم.وقتي سردي مزاج در حد بيماري و خروج از اعتدال باشه اونوقه كه بايد در مصرف سرديها امساك داشت و حتي مصلح سردي هم كمك كننده نيست
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
شكلات و كاكائو و چيپس و پفك مزاج بسيــــــــــار "گرم و خشك" دارن باعث كاهش رطوبت از بدن و درنتيجه يبوست و خصوصا افت رشد قدي در بچه ها و پرخاشگري و وابستگي به كافئين موجود در شكلات و...ميشه
اينا رو طبق يه مقاله از يه پزشك طب سنتي ميگم
نميدونم مفيد بودنش براي قلب چيه؟!! اگه براي قلب مفيد باشه عوضش مزاج رو حسسسابي خشك ميكنه!!وقتي خرما و كشمش رو خدا برامون آفريده ديگه چه نيازي به اين تنقلات صنعتي داريم؟

اينكه خوردنتون كيلويي هستش!!شيريني خيلي دوس داريد اجتماعي هستين و اضطراب خاصي ندارين ودير خسته ميشيد بهتون مياد گرم مزاج و دَمَوي مزاج باشيد
خواب سبك و خودخوري و مقرراتي بودن مال سودايي هاست سودايي ها خيلي زود خسته ميشن
فكر كنم گاهي يه جوشهاي چركي هم رو پاها يا پايين كمرتون هم بزنه(شايدم نزنه!! )
البته اين تشخيصم يه خورده فلّه اي هستش!!چون يه معاينه دقيق هم لازمه و كلي سوال ديگه!!
دموي ها بد عصباني ميشن و مدت دلخوريشون يه كم طولانيه اما كينه اي نيستن بعد از فوقش يه روز اروم ميشن
سرشون نسبت به هيكلشون يه كم درشته صورتشون يه كم مايل به گرده يعني صورتشون دراز و كشيده نيست موهاي سرشون هم مشكي و ضخيم و پرپشته گونه هاي سرخ دارن
صفراوي ها يهويي قاط ميزنن هر چي دهنشونه به آدم ميگن بعد 5 دقيقه بعد ميگن:عزيزم!بيا ميوه بخوريم!!!يعني اصلا اهل خودخوري و كينه به دل گرفتن نيستن
سودايي ها شديدا كينه اي هستن و اگر كسي بهشون بدي كنه ناراحتيشون رو بروز نميدن ولي توي دلشون طرف رو خيلي پيله ميكنن و مرتب گذشته ها رو به ياد ميارن....
سودايي ها لاغر و تكيده هستن ...دموي ها تنومند ترن! رگهاي دستشون برجسته تره
ممكنه سودا و دَم هر دو رو بيشتر از بلغم و صفرا داشته باشيديكيشون مزاج پايه و ارثي و يكي ديگه عارض شده باشه...

دوستان علاقه مند !!دفتر يادداشتهاتون رو باز كنيد و دست به قلم شيد و نكاتي كه بهتون ميگم يادداشت كنيد همشون از منابع موثقه مطمئن باشيد تو زندگي خيلي به كارتون مياد!!

يه نكته رو اينجا يادتون باشه:

ما آدما هممون يه مزاج پايه داريم كه از بدو تشكيل نطفه تا مرگ! همراهمون هست و نميشه كاريش كرد همش برميگرده به مزاج و خلقيات و سكنات پدر و مادر و خيلي چيزاي ديگه كه بايد قبل و حين بچه دار شدن رعايت بكنن و دستوراتش كاملا در دين و شريعت ما اومده كه چه چيزهايي رو بايد رعايت بكنيم تا فرزنداني با مزاج متعادل تري متولد بشه
هر چه تعادل مزاج بيشتر =اخلاق نيكوتر=انسان در سير و سلوك دنيوي و اخروي موفق تر

منتها :
غذاهايي كه مي خوريم
محيطي كه درش زندگي ميكنيم
دين مذهب نحوه تربيت
اطرافيان و برخوردهاشون
برخوردهاي اجتماعي
شغل و محل كار
هر گونه فكري كه به ذهنومون خطور ميكنه
غم غصه شادي مشكلات
اصوات حتي موسيقي ها
اوووووووووووووو خيلي چيزاي ديگه روي مزاجمون اثر ميذارن و خلاصه اخلاط چهار گانه رو كم و زياد ميكنن
آب و هوا..هر شهري هر استاني هر منطقه جغرافيايي هر رنگي هر مصالح ساختماني هر شيئ بي جان و جان دار در اطراف ما نا خواسته روي مزاج و عملكردهاي روزمره ما اثر ميذارن
حتي پرتوهاي آسماني و امواجي كه از سيارات و ثوابت به سمت ما مياد همگي بلا استثنا روي ما اثر دارن
مثلا موسيقي پاپ و كلاسيك مزاج سرد دارن و موسيقي دشتي مزاج گرم داره
اطباي متخصص در طب سنتي گوش كردن موسيقي كلاسيك رو براي طبع و مزاج و سلامتي انسان كاملا مضر اعلام كردن طوري كه باعث افت حرارت و سردي مزاج انسان ميشه...سردي مزاج هم كلي بحث داره كه چي به سر انسان مياره حالا هي بحث كنيد موسيقي حلاله يا حرام!! به قول قديمي ها عاقل به يك اشاره!!......


يا مثلا حرص خوردن و عصباني شدن در بدن اخلاط فاسد توليد ميكنه كه تجمعش در بدن بيماريزاست و چه بسا لا علاج!
كينه حسد خساست همگي روي توازن اخلاط اثر دارن
از اون طرف خلق نيكو و حسنه بيشتر باعث اعتدال مزاج ميشه
حالا چون غذا يي كه مي خوريم دم دست تره و در حيطه شغل بنده!! اين تاپيك رو فقط به غذا اختصاص داديم وگرنه اين رشته سر دراز دارد

يه نكته ديگه هم يادتون باشه
بيماريهايي كه در اثر سرديه مزاج دچارش بشيم ديرتر به درمان جواب ميدن اما گرمي ها زودتر چاره ميشن براي همينه كه اينقدر شما رو از سرديهاي ميترسونم و اصرار دارم سردي و گرمي رو با هم بخوريد تا اعتدال مزاج رو از دست نديد
تا اينجا صحبت از مزاج شناسي انسان رو بذاريم كنار و بپردازيم به مزاج غذاها..

قديما همه لاغر باريك كشيده الان همه شكمها آويزون!!! اين ها همش از سرديه مزاجه
سردي مزاج باعث چاقي شكم و قسمت هاي مركزي بدن ميشه
عدم علاقه به كار تحقيقاتي و پژوهشي علافي گرايش به مواد مخدر بي انگيزه بودن بي هدف بودن افزايش سن ازدواج!!! همش از سردي مزاجه ....كه البته كافور يه علت كوچيكش هست

در خصوص خوردن خرما با پنير :توي احاديث بيشتر تاكيد شده به خوردن پنير با گردو و اگر شبها مصرف بشه بهتره
اما خرما هم مزاجش گرمه و بالاخره از اينكه پنير خالي مصرف بشه خيلي بهتره(يعني خرما و پنير بهتر از پنير خاليه)

يه داستان بگم در خصوص سردي مزاج!اين بلاي خانمان سوز و دودمان برانداز!!

رئيس علي همون قهرمان تنگستان كه با متجاوزين انگيليس مي جنگيد رو مي شناسيد؟
روزي همتاي انگيليسيه "رييس علي" از اينهمه دلاوري و شجاعت دليران تنگستان به تنگ اومد رييس علي رو براي مذاكره دعوت كرد و ازش پرسيد ما كه اينهمه نيرو تجهيزات و مهمات و اسلحه داريم چرا حريف شما ها نميشيم؟؟
رييس علي يه سبد خرما گذاشت جلوي يارو و گفت:ما اينو ميخوريم و ميجنگيم
اون فرمانده انگيليسي تحقيق كرد و پي برد به گرمي مزاج خرما و اينكه خوردنش باعث قوت و دليري و شجاعت ميشه
نامرد نه گذاشت نه برداشت ميگن همون شب نخلستانهاي منطقه رو آتش زد
كم كم انگيليس ريشه طب سنتي رو در ايران خشكاند و آخرين ميخ تابوت طب سنتي رو در زمان قاجار و با كمك پادشاهان بد بخت و خودباخته قاجار كوبيد و ماها رو وابسه به گوشتهاي فريزي و غذاهاي صنعتي خودش كرد و خلاصه كم كم كم كم با تغيير مزاج غذاها مزاج آدمها هم رو به سردي نهاد و به قولي همه شل و ول شديم!!
يكي از طرفندهاي انگيليس واردات گوشت گاو پير يخ زده به ايران بود كه به شدت مزاجها رو سودايي و سرد و خشك كرد ...
سرديه مزاج پايه و اساس خشكيدن غيرت در وجود انسانه وقتي غيرت در جامعه اي نباشه دشمن راحت تر بر اون جامعه تسلط پيدا ميكنه
نميبينيد مردم جنوب چقدر غيور و دلير هستن و شجاعتشون زبانزده...به خاطر طبع گرم منطقه جغرافيايي و همچنين غذاهاي گرم مزاجيه كه ميخورن اعم از همين خرما

كسي كه توي سرما سردشه و توي گرما گرمشه به نظرم طبق تجربيات اندك خودم اينطوري كه در اطرافيان ديدم و سنجيدم ميتونه ادمي باشه كه مخلوطي از صفرا و سودا رو غالب تر از بقيه اخلاط داره اينجور ادمها به احتمال زياد لاغراندام هستنموقع تابستان براي رفع داغي كف دست و پا بهترين چيز شربت سكنجبين هست
و موقع زمستان وقتي دست و پاش يخ ميكنه بهترين چيز مصرف يه دم كرده با طبع گرم مثل دم كرده دارچين يا گل گاوزبون يا مثلا خوردن شيره خرما هستش...وپرهيز از مصرف سرديها مثل همين چايي خودمون كه طبع سردي داره
علت يخ كردن كف دست و پا در زمستان و در سالمندان كاهش صفراي خون هست
پس بايد يه چيزي خورد كه صفرا رو در بدن زياد كنه تا گرم بيفتيم
من خودم وقتي دست و پام در فصل سرما يخ ميكنن مقداري شيره خرما كه مي خورم كاملا گرم شدن دست و پا و برجسته شدن عروق پشت دست رو ميبينم!!!خيلي جالبه

در ذبح اسلامي گلوي حيوان رو در قسمت عقب يعني طناب نخاعي ،برش نميدهند و ميذارن اون قسمت متصل به بدن باقي بمونه ...يعني فقط جلوي حلقوم كه شاهرگ داره رو مي بُرند......

حالا اين چه خاصيتي داره ؟


عروق پاره ميشن خون به سمت بيرون جهش پيدا ميكنه از طرفي حيوان هنوز نخاعش قطع نشده و حس و حركت داره پس حسابي دست و پا ميزنه و بالا پايين مي پره...اين جنب و جوش و حركت اينقدر ادامه پيدا ميكنه تا ديگه خوني در رگها باقي نمونه و حيوان از بي خوني!! ميميره....
...يادمه دوره مدرسه يه اردويي رفته بوديم شركت زربال... مرغها رو با پا آويزون ميكردن روي يه صفحه گردا ن...بعد صفحه مي چرخيد از يه محفظه اي رد ميشد و از اون سمت مرغها بي سر خارج ميشدن!!يعني كاملا سر رو ميبرند و اين باعث ميشه كلي خون در بدن حيوان باقي بمونه كه اين موندنه خون خودش باعث فساد و تغيير مزاج گوشت خواهد شد ...
حداقل كاري كه ميتونيد بكنيد اينه كه رگهاي لاي گوشت رو به هيچ عنوان نخوريد...

آيا خلق و خوي مرغ و خروس بر رفتار ما اثر داره؟؟
حتما اثر داره!!...
ويژگي بارز مرغ چيه؟
هي قد قد ميكنه ريز بين هست هي جلوي پاهاش رو نگاه ميكنه و مرتب به زمين نوك ميزنه حتي لاي پشگل گاو رو هم نوك ميزنه هر چند چيزي گيرش نمياد...
زياده روي در مصرف مرغ باعث ريزبيني در انسان ميشه اينكه هي مو رو از لاي ماست ميكشن ....هي به هم گير ميدن ...هي قد قد ميكنن ...همش جلوي پا رو ميبينن و دنبال نقطه ضعف هستن...
مصرف زياد مرغ خصوصا مرغ ماشيني كه مزاجش هم سرده باعث سردي روابط بين انسانها و "هي به هم گير دادنها" ميشه...
پس فكر نكنيد هرروز خوردنه مرغ خيلي هنره....هفته اي يكي دو بار بيشتر مصرف نكنيد ....اون هم به مقدار كم در هر وعده...
*******
يه خاطره از مرغ ماشيني بگم:

بچه كه بوديم دو تا مرغ ماشيني خريديم و ول كرديم توي حياط تا كمي جون بگيرن بعد بكشيمشون!!
علت سفيد بودن مرغ ماشيني هم از مزاج سرد و بلغمي بودن اون هست ....علت سفيد شدن مو در سالمندي هم از بلغمي شدن هستش ...
چون مرغ ماشيني بيچاره گرماي محبت مادري نديده تو ماشين رشد كرده توي يه مرغداري شلوغ و پر سرو صدا و با سقف و بي آفتاب ....خواب درستي هم نداشته پس به خاطر استرس و خستگي گوشتش پر از اسيد لاكتيك هستش...
القصه!!اين مرغاي ما به قدري كند و خنگ و تنبل بودن كه حد نداشت
يادمه هر چي با چوب ميزديمشون ازجاشون جم نمي خوردن ...همش پخ پخ ميكردن و چرت ميزدن
دو هفته حسابي بهشون رسيديم ..توي حياط واسه خودشون گشتن ...آفتاب گرفتن..گاهي ولشون ميكرديم توي باغ همسايه
بايد بوديد بعد از 2 هفته ميديديد .هر چي ميدويديم كه بگيريم و بكشيمشون به گرد پاهاشون هم نميرسيديم....حسابي چاق و قبراق و سرحال شده بودن
اينم فرق مرغ محلي و ماشيني....
وقتي موتور ماشين با روغن ناخالص به پت پت ميفته واي به حال بدن انسان...
ديگه واي به حال اينكه گوشت مرغ فريزري هم باشه

حالا فكر كنيد ببينيد ويژگي خروس چيه؟ بيشتر به چي معروفيه؟

مهمترين ويژگي خروس سحر خيزيه و اينكه نمازش رو اول وقت مي خونه!!
زود هم پوزش به خاك ماليده ميشه ...چون امكان نداره يه خروس اول صبح موقع نماز صبح شروع كنه به خوندن و بقيه خروسهاي محل ساكت بشينن...
همه غيرتي ميشن و ميزنن زير آواز.....
براي كسايي كه در خوندن اول وقت نماز كاهلي دارن توصيه ميشه يه خورشت خروس بزنن تو رگ!!
اين رو عينا در يكي از آشناهام ديدم ..ميگفت در خوندن نماز اول وقت خيلي كاهل بود و براش مهم نبود دقيقه 90 نمازش رو بخونه اما اون روزي كه ناهار خورشت خروس داشتن ميگفت اينقدر اضطراب و بي قراري از تاخير در نمازم داشتم كه بالاخره بعد از يه ساعت از گذشت اذان رفتم سريع نمازم رو خوندم تا آرام شدم...
يا كريم جان!!همه خروسها فكر نكنم بي محل باشن...احتمالا اون خروسهايي كه نماز شب مي خوننن بي محل هستن!!!....
ميگن يه خروس در عرش به صدا در مياد و خروسهاي زمين حسش ميكنن و همگي با هم شروع ميكنن به خوندن كه البته ما قوقولي قوقو مي شنويم اما براي كساني كه گوش شنوا دارن جز ذكر خدا نميشنون...

پس خلق و خوي هر حيواني روي ما اثر ميذاره ....و روي همين اصل خوردن خوك به خاطر بي بند و بار بودنش حرام شده...
اما خروس عيال دوست و غيرتيست.. .
اما يادتون باشه طبع خروس سرده نه گرم
جوجه خروس طبع خنكي داره
ما يه جوجه خروس داشتيم اين با خروسهاي محل كورس ميذاشت توي خوندن با يه صداي دو رگه كه تازه به بلوغ رسيده بود...وقتي ميزد زير اواز ميمرديم از خنده...

در مورد گوسفند دنبال خصوصيات نگرد!! هر جاي گوسفند رو كه بخوري همون قسمت بدن تقويت ميشه مثلا يه پزشك طب سنتي براي يه ورزشكار كه هر كاري ميكرد عضله ساق پاهاش چاق نميشد رژيم ساق گوسفند گذاشته بود و نتيجه داد
بهترين جاي گوسفند براي خوردن همون سردست هستش چون به قلب گوسفند نزديكتره و گرمتره!!پيامبرص هميشه سردست رو به ران گوسفند ترجيح ميدادن!!
ماهي هم نمي خوا د دنبال خصوصياتش بگردي...
اينكه از خصوصيات مرغ گفتم واسه اينه كه مردم دارن در مصرفش واقعا زياده روي ميكنن ناهار مرغ... شام مرغ!!...هرروز هفته مرغ... مهموني ها مرغ!!!ديگه قيافه بعضيها شده عين مرغ!!
نميشه كه مرغ نخورد!!!...هفته اي يه بار يا دوبار ديگه بسه اونم مرغ محلي باشه چه بهتر اگر نبود مرغ ماشيني اونم نه زياد و همراه زيتون و گرمي ها مصرف بشه....البته بزرگان دين در مصرف غذاهاي گوشتي امساك داشتن..
در ضمن تنبلي و خنگي از خصوصيات بارزتر مرغ ماشيني هستش...
سرد مزاجها حتما ماهي رو با فلفل سياه مصرف كنن
خلاصه منظورم از عنوان كردن خصوصيات مرغ اينه كه در مصرفش زياده روي نشه...
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

قند و شكر مصنوعي
قند اونها از ساكاروز هستش و عوارض ناشي از اين قند مصنوعي به نقل از اطباي طب سنتي:
سركوب سيستم ايمني افزايش فشار خون و چربي خون و قند خون
كاهش ويتامين E در بدن
كاهش ظرفيت ياد گيري و حافظه(هر قندي باعث تقويت حافظه نيست!!!)

يبوست و خشكي مزاج
سرطان پروستات و سينه و روده بزرگ
سنگ كيسه صفرا و كليه
آسم و آلرژي
ميگرن(به افراد مبتلا به ميگرن توصيه ميشه قند مصرف نكنن)
كيست تخمدان
افزايش هورمون زنانه در مردان
پيري زودرس...
قند و شكر هر چه سفيد تر===خطرناك تر
خيلي از خانواده ها هستن كه اصلا چيزي به اسم قند و شكر توي خونه شون راه نميدن واز قند طبيعي مثل خرما توت كشمش حتي انجير خشك استفاده ميكنن
وقتي بساط چايي جمع بشه قند و شكر هم نياز نيست

شكر سفيد براي كبد فوق العاده مضر هست
مواد رنگبر به اونها اضافه ميكنن تا هر چه سفيد تر و گول زننده تر بشن ....اين مواد رنگبر همگي شيميايي و مضر هستند
شكر تفاله باقيمانده از چغندر است كه تمام خواص چغندر رو از دست داده...اون خواص و مواد مفيد رو به دام و حيوانات ميدن ...تفاله اش رو به انسان!!!خيلي جالبه!!...
شكر متابوليسم سلولهاي كبدي رو بر هم ميزنه
اكثر ما انسانهاي به ظاهرسالم، دچار مشكل كبدي هستيم كه در هيچ آزمايش نشون داده نميشه ...فعلا ظاهرا سالم هستيم...همين مواد شيميايي و مصنوعي ميدونيد چه بلايي سر كبد ميارن؟؟؟

مزاج قند و شكر رو هم نميدونم چيه هر چي هست به هيچ مزاجي سازگار نيست
نمك رو هم با بحث قاطي نكنين باشه براي بعد...فعلا شكر و قند توي ذهنتون باشه

نمك
بهتره نمك رو اينجوري مصرف كنيد:
قبل از غذا و بعد از غذا 2 بار نوك انگشت رو با نمك اغشته كنيد و به لثه بماليد و بمكيد
اين عادت باعث رفع 70 بيماري از بدن شما ميشه ...اين بارها در احاديث و روايات تكرار شده و واقعا هم همينطوره چون با اين كار بلغم معده پاكسازي ميشه ...يكي از بيماريهايي كه با اين كار درماني ميشه پيسي هست!!
سعي كنيد كم كم اين عادت رو در خودتون به وجود بياريد
استفاده زياد و مداوم از نمك باعث توليد سودا در بدن ميشه فشار خون بالا پوكي استخوان آسم سرطان معده و انبار شدن مايعات در بدن و....هم از عوارضه زياده روي در مصرف نمكه
پس نمك رو قبل و بعد از غذا بمكيد نه اينكه اون رو روي غذا بپاشيد

قهوه
در مورد قهوه و نسكافه:
اولا اينا رو اصلا نبايد با شير مصرف كرد چون مانع جذب كلسيم شير در بدن ميشندوما در مورد خوده قهوه خواصي ذكر شده اما قهوه طبيعي و درست و حسابي... نه اين بسته بنديها و كافي ميكس كه قاطي داره ...
خصوصا خوردن قهوه با شير در صبح ناشتا براي سلامتي مضره
ذكر شده بهترين چيز كه مضرات قهوه رو ميگره و مصلح اون هست، اينه كه كمي زعفران بهش اضافه كنيد

مصلح قهوه == زعفران
هر چي قهوه كهنه تر باشه مزاجش سرد تره ....پس ادماي سرد مزاج نبايد قهوه بخورن
زياده روي در مصرفش باعث لاغري زردي پوست كاهش ميل جنسي بواسير و بي خوابي ميشه

اما در قرآن ازوعده هاي غذايي اهل بهشت به وعده صبح و شام بسنده كرده و نامي از وعده ميان روز و ناهار نبرده ...انگار منظور آيه اينه كه اگه مي خواي مثل بهشتيان زندگي سالم و بدون بيماري داشته باشي مثل اونها روزي 2 وعده غذا بخور...در كتاب طب الصادق و سيره پيامبران هم اگه نگاه كنيد ميبينيد كه فقط 2 وعده غذا در روز مصرف ميكردند و چيزي به اسم ناهار نداشتن
در متون طب سنتي خصوصا قانون بو علي هم آمده كه وعده غذايي نيم روز مضر هست و باعث توليد خلط سودا در بدن ميشه
سودا يكي از اخلاط چهار گانه س كه افزايش اون باعث افت خلق و روحيه، وسواس، فكر و خيال بدبيني به ديگران و خيلي بيماريهاي ديگه ميشه كه در تاپيك مزاج شناسي بهش ميرسيم....
خصوصا خصوصا اگه بعد از ناهار بخوابيد كه افتضاح به بار مياد و اين خواب خوابه هلاكت است(به گفته اطباي طب سنتي)...علت خيلي از سردردهايي كه عصرها تشديد ميشه همين خوردن ناهار و خوابيدن بعد از ناهار هستش...متاسفانه بعضيها بدجوري به خواب بعد از ناهار معتادن...

كساني كه روزانه 2 وعده غذا مي خورند (يه صبحانه كامل يه شام كامل و نيمروز مقداري ميوه!) كاملا احساس سرزندگي و شادابي ميكنند و ابراز ميكنن كه در طول روز كمتر خسته ميشن ..من خودم بارها امتحان كردم روزهايي كه ناهار نمي خورم انگار روي ابرها راه ميرم و تا شب بدون خستگي به كارهام ميرسم ...
البته نبايد جَو گير بشيد و يهويي ناهار رو ترك كنيد خصوصا ادمهاي پر خور..
يواش يواش هفته اي يكي دو بار ...بعد ميفتيد روي غلتك..كه البته براي برخي افراد اين كار بسيار سخته..چون معده سردي دارن و درنتيجه تحمل گرسنگي رو ندارن يا اينكه صبحانه كاملي نمي خورن و در نتيجه زود گرسنه ميشن...حتي الامكان مقدار غذاي وعده ناهار رو كاهش بديد

بين شام تا زمان خواب هم حتما حداقل 3 ساعت فاصله باشه..چون با معده پر خوابيدن هم باعث افزايش سودا و در نتيجه كابوس ديدن در خواب و افت قدرت بينايي ميشه..

پس يه علت سردردهاي بعد از خواب عصر و كابوس ديدنها همين ناهار خوردن و پرخوري وعده نيمروز وشب بامعده پر خوابيدن هست...كه همش برميگرده به افزايش سودا در بدن..

ظروف مسي:
ظروف مسي بهترين ظرف غذاست
چون باعث آزاد شدن مس به داخل غذا ميشه
مس هم باعث تنظيم عملكرد سيستم هورموني و اعصاب در بدن ميشه (تبديل به اهن نميشه ها! )
سيستم ايمني رو تقويت ميكنه
مانع بروز افسردگي ميشه خصوصا براي سودايي ها و افسرده مزاجها و ادمهاي غمسوز لازمه يه ديگ مسي توي خونه دشته باشن
طي 4 ساعت وقتي غذا داخل ظروف مسي باشه تمام باكتريهاي اون از بين ميره يعني مس خاصيت ضد عفوني كننده هم داره
اما بعد از مدتي مس اكسيده ميشه و كمي خطرناكه براي همين از قديم رسم بود داخل ظروف مسي رو "قلع اندود" ميكردن...هر چند وقت يه بار هم بايد اين كار تكرار بشه

هر چند قابلمه هاي مسي خيلي گران قيمت هستن اما مي ارزه به اين همه فايده...ازش غافل نشيد...طبخ غذا در ظروف مسي قلع اندود به قدري لذيذ و خوشمزه س كه حد نداره فكر كنم جناب مونسم خدا تاييد كنن!!
...متاسفانه توي بعضي خونه ها اين يادگار اجدادي رو ميزارن پشت ويترين و توش گل مصنوعي ميزارن!!....

گذاشتن نعل اسب كه از جنس آهنه داخل غذا يه كار مرسوم از قديم الايام بود .با اينكار اهن غذا تامين ميشد شنيدم بعضيها انبر دست آهني ميزارن داخل قابلمه خورشت...

بقيه ظروف هم سر فرصت
(آلومنيوم.ظروف چوبي.سنگي و سفال و يه بار مصرفها..ملامين تفلون چيني .بلور و پيركس ظروف چدني..لعابي ..و نقره رو هم بهتون ميگم به زودي)ماكروفر هم اخر اينها...

ظروف سفالين زرد رنگ هم جزو بهترين ظروف براي پخت و نگهداري غذا هستن

ظروف چدني هم خيلي خوب هستن و موقع پخت و پز با غذا تركيب نميشن

ظروف سنگي براي طبخ غذاهاي گوشتي مثل آبگوشت بسيار مناسبند ولي استفاده از اونها هميشگي نيست فقط چند بار...بعد بايد تعويض بشن

ظروف ملامين به خاطر آزاد كردن مواد حلقوي آروماتيك براي سلاكتي بسيار مضر هستن

در مورد ظروف لعابي مطالب ضد و نقيضي پيدا كردم
يه جا نوشته خوبه يه جا نوشته حاوي سرب هست و مضر...نمي دونم اگه سرب جزو تركيباتش باشه اونوقت مضره وگرنه مضر نيست...

ظروف پيركس و چيني و بلور نه خاصيت دارن نه ضرر...خنثي هستن..
ظروف چوبي هم اگه از جنس چوب مرغوب و خوبي ساخته شده باشن براي نگهداري غذاهاي سرد مناسب هستن


ظروف آلومنيومي:
به خاطر آزاد كردن يون آلومنيوم به غذا باعث بروز آلزايمر كم خوني(چون آلومنيوم با اهن رقابت ميكنه.) و راشيتيسم يا نرمي استخوان ميشن..ضعف اعصاب و لرزش دست هم از عوارض اونه...
رسوب آلومنيوم در مغز در دراز مدت باعث فراموشي و الزايمر ميشه

ظروف استيل كاسه بشقاب قوري استيل همگي به خاطر آزاد كردن سرب به داخل غذا سرطانزا هستن

ظروف تفلون:
تفلون يه روكش شيميايي هست به اسم"پلي تترا فلوئورواتيلن"كه به ظروف آلومنيومي ميزنند و روكش ميكنند...يعني غوز بالاي غوز...
هنگاه طبخ غذا جذب غذا ميشه با خوردن غذا هم اين ماده شيميايي وارد بدن ميشه
كادميوم ظروف تفلون باعث سرطان .كوتاهي قد.و مشكلات پوستي ميشه
كادميوم هم رقيب اهن هست و باعث كم خوني ميشه..

ظروف پلاستيكي هم منشاء آلرژي و حساسيت هستن برخي از اونها موادي شبه هورمون جنسي دارن و باعث بروز اختلالاتي در بدن ميشن...ظروف استايريفوم هم از نفت خام هستن و سرطانزا...

ظروف نقره اي هم اصلا مناسب نيستن و مضر شناخته شدن

پس علت كم خوني در ظروف يكيش ظروف آلومنيومي بود يكيش تفلون...اين علت شيوع اينهمه كم خوني در سطح جامعه كه هر چي قرص اهن مي خورن درمان نميشن...بايد ظرف غذاروهم عوض كرد...

در مورد "روي " چيزي پيدا نكردم باشه هر وقت يافتم ميام ميگم

مزاج شير پاستوريزه == سرد و تر
مُصلح آن:عسل ،گلاب


شير محلي تازه === گرم وتــَر
مُصلح آن:عسل و گلاب

پنير تازه === سرد و تر
مُصلح آن:مغز گردو،آويشن،عسل،نعنا خشك، سبزي هاي معطر

پنير كهنه === گرم و خشك
مُصلح آن:مغز گردو،آويشن،عسل،نعنا خشك، سبزي هاي معطر


خامه === سرد و تر
مُصلح آن:عسل

دوغ === سرد و تر
مُصلح آن:كاكوتي ،سياه دانه ،پونه،نعنا ،آويشن،زيتون ،سير

سر شير === سرد و تر
مُصلح آن:عسل

كره === گرم و تر
مُصلح آن:عسل

كشك === سرد و خشك(اگه با مصلح مصرف نشه براي سوداویها مناسب نيست )
مُصلح آن:سير،نعنا خشك، پونه كوهي

ماست چكيده === گرم و تر
مُصلح آن:سبزي هاي معطر ،نعنا خشك ، عسل،گردو،آويشن

نكته جالب:
شير گاوي كه اون گاوه موي سفيد داره === اين شير ضد سوداست يعني براي كسي كه سودايي مزاج شده مفيد
شير گاو سياه === ضد صفراست
شير گاو سرخ == ضد بلغم
شير گاو زرد (كه در قران و داستان حضرت موسي ع هم امده و بهترين مزاج و رنگ براي گاوهاست!!) == ضد سودا –ضد بلغم – ضد صفرا

بهترين شير هم شير تازه دوشيده شده از گاو جوان هست كه چاق و سالم باشه
گاوي كه سقط نكرده بچه ش نمرده . لاغر و نحيف و مريض نباشه ،تازه وضع حمل نكرده باشه ..اون گاوه لا اقل رنگ آسمون رو ديده باشه آفتاب بهش خورده باشه از علف تازه تغذيه كرده باشه نه كاه و يونجه كپك زده....(شير و ماستي كه ابو علي سينا ميگه اينه نه شير پاستوريزه با كلي مواد نگهدارنده تو ظروف كاغذي و پلاستيكي!)

مصرف شير با چه موادي مضر هست؟
با چيزهاي ترش و شور
با گوشت
با زرده تخم مرغ!!..
ماهي
ترب
پياز
ميوه....يه بار جايي بوديم يه ليوان شير خوردم حواسم نبود چند دقيقه بعدش هندوانه خوردم بايد بوديد حالم رو ميديدين....امعاء و احشا ريختن به هم!!...
حبوبات و سبزيجات
شير موز هم اصلا مناسب نيست هيچوقت شير رو با موز قاطي نكنيد!!
با نارگيل
بعد از خوردن شير نبايد بلافاصله خوابيد يا غذايي ديگر خورد

در مورد تامين كلسيم بدن هم خيالتون راحت...من خودم به روزي 14 عدد بادام درختي اكتفا كردم(نميدونم بادام كوهي همونه يا نه...بادام درختي اشكي شكله پوست چوبي داره كه بايد با چككش بشكونيدش)

...كنجد و سنجد(كه براي استخوان عاليه!!) و پسته و انجير خشك هم خيلي خوبن...با يه كمي تحرك و پياده روي و آفتاب ..

در احاديث داريم
پوست سنجد براي پوست خوبه
گوشت ان براي گوشت خوبه
هسته آن براي استخوانها!!

سنجد رو با تمام اجزاش آسياب كنيد روزي 2 الي 3 قاشق مرباخوري از اون رو با شير و گلاب فرني كنيد و ميل كنيد...خصوصا براي سالمنداني كه پوكي استخوان دارن اين غذا غوغا ميكنه!!...
به جاي كپسولهاي گران قيمت گلوكوز آمين و پياسكلدين و...كه ميگن غضروف سازه و از اين حرفها بياين سنجد مصرف كنيد
يا نه!..اگه با شير مشكل داريد و محليش پيدا نميشه خوده پودر سنجد رو ميل كنيد(به شرطي كه با هسته ش آسياب شده باشه ها!! ) منتها سنجد شديدا قابض و يبوست زاست حتما همراهش روزانه 7 عدد انجير خشك و 7الي 14عدد بادام درختي رو هم مصرف كنيدتا يبوست ايجاد نشه ...خوده انجير هم حاوي كلسيم هست

توي اون لينك از كنسرو ماهي با استخوان اسم بردم كه سرشار از كلسيمه البته اون زمان از مزاجها مطلع نبودم حواستون باشه كه غذاهاي كنسروي همگي سودا زاهستن هيچوقت تن ماهي و غذاهاي كنسروي مصرف نكنيد ديگه بهتر از من بايد بدونيد سودا چيه و ازدياد اون چه عوارضي داره ...قرار نيست هر چي سرشار از كلسيمه خوب هم باشه به مزاجش هم دقت كنيد...

سلام
هدف اين تاپيك بيشتر آشنايي با مزاج غذاها و سازگاريها و عدم سازگاريهاست
آويشن يه ادويه گرم مزاجه و ميشه مصلح غذاهاي سرد مزاج مثل سالاد و ماست
خواصش هم تو تاپيك عطار باشي اومده
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
لبنيات
مصرف شير در افراد گرم مزاج ِ دَمَوي، مانع غلبه خون ميشه :غلبه خون به حالتي ميگن كه مثلا فشار خون و سكته رو در گرم مزاجان به دنبال داره
اما براي :
افراد صفراوي مزاج
افرادي كه يبوست دارن
معتادين به ترياك
افرادي كه معده و اعصاب ضعيف دارن
افراد بلغمي و سرد مزاج مضر شناخته شده
يعني اگه ديديد مزاجتون صفراست بهتره كمتر شير مصرف كنيد
مادربزرگا و پدربزرگاي بلغمي و روماتيسمي هم شير براشون خوب نيست...هر چند سرشار از كلسيمه اما عوضش باعث افزايش بلغم و تشديد دردهاي استخوانيشون ميشه

خوردن شير صبح ناشتا بدون "مُصلح" باعث بستن شير در معده و در نتيجه عارضه هايي مثل لرز و غش ميشه ....خيليها رعايت نميكنن خصوصا عادت دارن كله صبح يه ليوان شير بخورن كه طبق متون طب سنتي اين كار اصلا درست نيست...
حداقل صبح ناشتا شير رو با مصلح مصرف كنيد ديگه ميدونيد مصلح شير چي هستش....
مصرف زياد شير در حد 1400گرم در روز باعث ايجاد سنگ كليه و مثانه و تب و خارش ميشه

يه نكته مهم ديگه اينكه شير رو بايد گرم كرد و نوشيد نوشيدن شير سرد درست نيست چون شير گرم يه حرارت لطيف به همراه داره كه سرعت نفوذ اون در بدن رو افزايش ميده

تصور كنيد يكي بياد كله صبح يه ليوان شير پاستوريزه سرد بدون مصلح مصرف كنه!!چقدر اين كار مضره خدا ميدونه

بهترين فصل نوشيدن شير:
آخر بهار تا اواسط تابستان بهترين زمانه (جوانان فصل بهار و پيران فصل تابستان) ....ببينيد ديگه اسمي از زمستان نبرده....قديما هم مرسوم نبوده زمستونا و پاييزا شير بخورن حالا اگه كسي تونست حكمت اين موضوع رو بر اساس مزاجها برام بگه يعني واقعا مطالب طب سنتي رو با دقت پيگيري ميكنه منتظرم بگيد چرا زمستونا مصرف شير چندان مناسب نيست اما بهار خوبه؟؟؟

و در اخر اينكه مصرف شير نبايد دائمي و هر روزه باشه بهتره هر از چند گاهي مصرف بشه...

مزاج ميوه هاي درختي و بوته اي با هم اصلا سازگار نيست
بوته اي ها خاصيت الكترو مغناطيس دارن
درختي ها خاصيت الكتريسم دارن....
تركيب انها در بدن موادي رو به دست مياره كه به طور مزمن در بدن باقي مونده و مسبب بسياري از بيماريهاست ....

در كتاب طب المفيد اومده كه مصرف همزمان اونها باعث قولنج(ورم روده) جوش و ورم امعاء سردردهاي يك طرفه(ميگرن) درد كليه آنژين آپانديسيت آلرژي نفخ شكم و سوء هاضمه و غيره ميشه...
تا حالا همچين چيزي شنيده بودين؟ در علم تغذيه امروز اصلا به همچين نكاتي توجه ميشه؟...

در مورد مصرف ميوه همراه غذا يا بعد از اون .:
..همونطور كه در خيلي از خانه ها و مهماني ها رسمه....هنوز غذا از گلو پايين نرفته چاي و ميوه تعارف ميكنن ميگن ميوه بخوريم غذامون پايين بره ....يا مثلا حسابي غذاي چربو چيلي مي خورن ميگن حالا ميوه ميچسبه!!!بخوريم چربي رو ببره پايين ...
حداقل بايد 3 ساعت بين مصرف ميوه و وعده غذايي فاصله باشه...
مصرف ميوه در اين فاصله كمتر از 3 ساعت باعث توليد اخلاط فاسد و سوء هاضمه ميشه نگيد تا حالا خورديم طوريمون نشد....تجمع اخلاط فاسد در دراز مدت كار خودش رو ميكنه
نگيد حالا يه اين دفعه رو بخوريم عيبي نداره...ممكنه همون يه دفعه هم بعدا كار خودش رو بكنه....
مثلا الان دروغ ميگي هيچ اتفاق نمي افته ممكنه چند سال بعد يهويي يه ماجرايي پيش بياد جوري گرفتار بشي كه مسبب گرفتاريت همون يه دروغ كوچولو بود....

تنها ميوه هايي كه ميشه با غذا مصرف كرد اينها هستن:: انار و زيتون

البته در مورد انار يه استثنا هست: بعد از غذايي كه درش گوشت و حبوبات هست انار مصرف نشه وگرنه اون غذا هضم نميشه
مصرف انگور بعد از كله پاچه باعث افزايش بلغم در مغز ميشه و عاقبت بلغم زيادي در مغز رو هم كي ميتونه بگه؟؟

از مصرف زيتون با غذا بهره مند بشيد

متخصصان طب سنتي شديدا به ""طـَـيــِّب"" بودن طعام تاكيد دارن چيزي كه در طب و تغذيه نوين و امروز ي نه تنها اشاره اي بهش نشده بلكه بخواي مثلا به كسي بگي غذاي حرام باعث فلان مشكلت شده بهت مي خندن!!!........

كسي كه براتون غذا مي پزه هر فكر و نيتي كه داشته باشه شك نكنيد كه به غذاش منتقل ميشه ...وكسي كه اون غذا رو مي خوره هم ازش اثر مي پذيره
مثلا در طب سنتي سفارش شده به
گفتن ذكر صلوات وبسم الله و يا رازق وو ...حين پخت غذا
پرهيز از تشويش خاطر و اضطراب
پخت غذا با وضو و طهارت..
دو تا كاسه آش رو درنظر بگيريد :آشپز اولي با وضو و طهارت هست و حين پخت ذكر ميگه و اجزا غذا با پول حلال و از يه فروشنده مومن تهيه شده
آشپز دوم بي وضو.. عصباني.. حين غذا غر ميزنه...طهارت نداره..اجزاي غذا از مرغوترين حبوبات و گوشت تهيه شده با پولي كه خمس و زكاتش رو نداده واز يه فروشنده كافر هم خريداري شده...

شما هم خبر نداريد چي به چيه!
شك نكنيد كه غذا اثر خودش را خواهد كرد...اين حرف من نيست حرف علما و همچنين متخصصان طب سنتي هست
نمي خوام بگم هي در كم و كيف تهيه غذا تجسس كنيد چون تجسس هم كار خوبي نيست منتها :اُنــظـــُر الي طعامـــِك!!!...از خدا بخوايم تا بيشتر كمكمون كنه

حالا با اين اوصاف بيايد تصور كنيد غذاهاي ساخت اسراييل كافر وآدمخوار كه با نيت ريشه كني اسلام محصولاتش رو مي فروشه چه اثري در نيات و افكار ما داره
هر چند اون غذا سالم و مقوي باشه مطمئن باشيد نيت اثر خودش رو ميكنه....

ضرر مصرف همزمان ميوه با غذا رو گفتم ===سوء هاضمه و توليد اخلاط فاسد يعني مثلا بلغم و سوداي فاسد و بيماريزا توليد ميشه ...نه اخلاط مفيد!!!...حالا هر خلطي كه بد توليد بشه بيماريهاي خاص خودش رو توليد ميكنه
در مورد مصرف سالاد ديگه خودت بايد به نتيجه رسيده باشي همچنين منشاء اوليه خوده كلمه "سالاد"....آيا سالاد يه كلمه ايراني و جزو غذاهاي ايرانيهاست؟؟كاري به علم تغذيه امروز ندارم...
بحث ترشيجات فرق ميكنه ...ترشيجات به عنوان مصلح برخي غذاها مصرف ميشن نه هر غذايي اونم نه براي هر آدمي...در مورد اينكه ترشي مصلح چه غذاييه فعلا مطلبي پيدا نكردم اما كساني كه معده سالم و گرم دارن ميتونن ترشي مصرف كنن ترشي براي سرد مزاجان و بلغمي ها اصلا مناسب نيست در فصل سرما هم مصرفش صحيح نيست هر چيز ترشي در طبيعت طبع سرد داره..

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ميوه هايي كه طبع گرم دارند:
سيب .خربزه.انگور .آناناس .انبه . به . خرما .زيتون . قيسي . گلابي . گيلاس. نارگيل

ميوه هايي كه طبع سرد دارند:
خيار . هندوانه .آلبالو . آلو و آلوچه انار شيرين (سرد و تر) . انار ترش(سرد و خشك)
بالنگ . پرتقال و نارنگي و نارنج . تمر هندي . دارابي . زالزالك . زرد آلو . زرشك . سنجد. شليل .غوره . كيوي . گريپ فروت . ليمو شيرين و عماني . هلو


هر فردي بسته به طبعش ميتونه ميوه مناسب طبع و مزاج رو مصرف كنه و ميوه مخالف مزاجش رو با مُصلح مصرف كنه..
مثلا انار ترش ديگه براي سودايي ها ميوه مناسبي نيست چون طبع سودايي ها هم سرد و خشكه انار ترش هم سرد و خشكه با مصرف زياد و بدون مصلح انار ترش افراد سوداويي دچار مشكل ميشن.

منبع:بانک اطلاعات طب سنتی-اسلامی به نقل از آقای محمدرضا